5 tips voor het plannen van een fietstocht


Deel het met uw vrienden!

 

Er zijn maar weinig dingen die je zon gevoel van vrijheid geven als een ritje op je fiets: soms is een ritje van slechts een paar kilometer buiten de stad genoeg om te genieten van je uitje.


5 tips voor het plannen van een fietstocht

Maar voordat je op pad gaat, volgen hier enkele tips voor de perfecte fietstocht.

1) De fiets
Je hebt geen dure fiets nodig om ver te komen, maar deze moet wel in goede staat verkeren: de ketting moet schoon en goed gesmeerd zijn, de banden op de juiste spanning ​​en alle bouten en onderdelen moeten goed vastzitten. Ook is het een goed idee om je fiets minstens één keer per jaar te laten controleren door ons.

2) Het zadel
Een comfortabel zadel is essentieel. Het juiste zadel kies je door een aantal dingen te evalueren: jouw zitpositie op de fiets, je fysieke anatomie en het type fietssport dat jij beoefent. Op de website van Selle Royal vindt je alle advies en informatie die je nodig hebt voor het uitkiezen van een zadel dat bij je past.

3) De uitrusting
Een gewatteerde fietsbroek en een technisch wielershirt zijn essentieel voor alle seizoenen, net als een regen- of windjack. Neem altijd een waterfles en een reserve binnenband mee, evenals de benodigde spullen voor het plakken van een ​​lekke band (het is gemakkelijker dan je denkt!).

4) Plan je rit

Ga niet te ver weg en check van tevoren het weerbericht en de windrichting, de echte tegenliggers van een fijne rit. Bekijk de route voordat je begint: er zijn verschillende apps en sites, zoals komoot, waarmee je de reis kunt plannen en alle kenmerken van de route evalueren, met name het hoogteverschil en het type pad. Bergopwaarts is vermoeiend maar als de helling matig is wordt de inspanning beloond met het bergafwaarts plezier!

5) Het gezelschap onderweg

Fietsen met vrienden en familie is een van de leukste dingen die er is en een goede oefening voor fittere ruiters om te zorgen voor degenen die minder fit zijn. En als ze overwegen om met kinderen te gaan fietsen, kunnen ze vaak meer dan we denken: het gaat erom dat ze gemotiveerd blijven en zich vermaken!

 

Bron: Selle Royal


TERUG